Jag är tillbaka

4AA821CA-F2BB-4EBA-B3E7-137A69EF1686

Jag har varit borta nu från bloggen i en vecka. Det är inte för att jag har varit iväg på en massa olika aktiviteter utan tvärtom. Denna veckan har jag verkligen fokuserat på mina studier och det har verkligen gett resultat!  Denna veckan har varit så himla bra. Kanske låter lite klyschigt men att plugga ger verkligen resultat. Slutar efter lunch varje dag men har valt att stanna kvar alla dagar efter jag slutat. Har suttit på skolans takterrass och pluggat samtidigt som jag har njutit av solen. Det har varit bra väder så varför inte passa på, två flugor i en smäll så att säga.

Har fått mycket positiv kritik! Att jag pratar mycket, för mitt fina uttal, att jag kommer med bra frågor om grammatiken, att jag alltid är så glad och positiv osv. Riktigt kul att höra och det har gjort mig så motiverad att stanna kvar på skolan och plugga och lägga ner mer tid än vad jag har gjort de senaste veckorna då jag har gjort mycket med kompisar. Men jag gillar också att plugga så för mig så är det skönt att fokusera på det nu. Nu har jag varit här i två månader och två dagar! Har sagt det innan och säger det igen, men shit vad det går fort! Men det gör det när man har roligt och jag njuter varje dag.

I onsdags så fick vi en rekommendation av vår lärare; att gå på bio! Onsdagar är bästa dagen att gå på bio i Rom! Då kostar biljetterna mindre, nästan halva priset.  Så jag gjorde som hon sa. Efter jag hade studerat på skolan så begav jag mig mot Repubblika där ”The space” (Bio) befinner sig. När jag kom dit 15.45 så skulle precis A STARE IS BORN visas så jag gick snabbt in, köpte biljett och gick in i salongen och tittade på filmen. Såklart på italienska!! Jag är ju i Italien och ALLT är dubbat, haha!!

Måste säga att det var svårt. Mycket svårare än vad jag trodde. Men jag förstod lite grann… Tyckte att handlingen var okej. Men det var bra skådisar, bra musik och den var snyggt filmad. När jag kommer hem ska jag nog se den på engelska men det var en bra utmaning att se den på italienska och roligt.

Igår, lördag, så gick jag en lång promenad. Jag följde floden som går genom Rom som är mycket vacker. Kom sen till piazza di Spanga och gick sedan därifrån till Villa Borghese som är en ganska stor och fin park. Fin natur, fina byggnader och restauranger. När jag kom hem så var min plan att lägga mig på sängen och ”ta en fem-minutare” men när jag kom innan för dörren så ville familjen att jag skulle följa med dem när de handlar halloween kläder. Japp, här är det populärt med halloween.

Jag ska också på halloween fest. Skolan har anordnat en halloween fest på onsdag den 31/10. Dagen efter, den förste november är det helgdag, så skolan är stängd och alla butiker i hela Italien.

Halloween är stort här, större än i Sverige. Vart man än vänder sig så är det massor av pynt, pumpor, skelett, häxor, vampyrer och ”blod”.

Vi körde till flera olika halloweenbutiker och handlade. Men det räckte naturligtvis inte för denna vampyrfamilj …  Det behövdes ju smink. Så alla fyra in i butiken ”Kiko-Milano” som är ett känt make up store här i Italien. Nästa butik var TGR som vi alla känner igen och sen, sist men inte minst, Toys. Mycket snarlikt Toysareus som vi har hemma. Shit vad dom shoppade. Trodde aldrig det skulle ta slut. Planen var att gå ut och äta på en restaurang men jag orkade inte när vi kom hem så jag åt med familjen och sen somnade jag.

Summering av denna veckan så har jag fått mycket gjort när det gäller pluggandet, det är jag glad över och det går superbra i skolan!

Kram

 

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>