Äntligen tillbaka!

F548292D-C835-4222-BF14-95D128430913

 

20D98E30-DA15-4610-BD3C-FD102E629CBB

F68C98C0-5232-45DA-9B9D-2E76717B21AB

6BE7EB3E-C54F-48A8-B5B0-4932CC4B4A53

5BFD6558-70C0-45EF-865F-83CE35E6BA09

424BE18B-89BC-4FDF-9259-04EB4ACD7B6B

Första oktober! Det börjar bli lite kyligt även här i Rom. Lite kallt på morgonen men fortfarande otroligt varmt mitt på dagen.

Bloggen har stått stilla ett par dagar. Kände att jag behövde en paus och sen har min mamma & moster varit på besök. Så trevligt! I torsdags kväll så gick jag till San Lorenzo. Det är ett område där det är billigt att dricka och käka. Så vi var ett litet gäng som satt och drack öl och hade det galet trevligt. Vid midnatt begav vi oss mot Andreias studentlägenhet och lagade middag. Ärligt talat var det inte vi, utan Felix, som lagade middagen åt oss fem hungriga studenter.  Det blev pasta, svamp, tomat, lök och mozzarella. Mycket gott. Tror maten smakade så bra för att klockan var 02.00 på natten, vi var jättehungriga och vi befann oss i goda vänner lag…  En timme senare anlände mamma och min moster till Rom.

Skoldagen på fredagen var riktigt tuff. Inte mycket sömn och lite för mycket av det goda dagen innan kan man säga. Så fredagen minns jag inte riktig. När skolan var slut träffade jag mamma och moster Anette vid Spanska trappan sen vandrade vi vidare till Fontana di trevi och i kvarteren där åt vi en god lasagne. Blev en tidig hemgång.

Lördagen käkade vi frukost på termini. De flesta frukostställena så äter man ståendes. Italienarna sitter inte ner och njuter av sin café eller cornetto. Utan det går undan… Vi tog tunnelbanan till Piramide och käkade lunch på Eataly. Om ni inte varit där så är det en varm rekommendation! Det är typ en jättestor saluhall i flera våningar. Där kan man handla all sorts, och mycket mat, allt från pasta till frukt och tandborstar.

Vi besökte även Caffé Greco på eftermiddagen. Dit måste man gå om man är i Rom. Blev såklart glass på mitt favvoställe och lite shopping! På kvällen gick vi på ”Vivaldi’s four seasons”.Så otroligt vackert. Helt magiskt!!!

Söndagen vandrade vi till Trastevere! En av mina favvoplatser här i Rom. Satte oss och tog en drink, kollade på folk och snackade. När vi kände oss klara så promenerade vi till Vatikanen. Väldigt mycket folk så vi tog några bilder vid Petersplatsen och njöt av den fina arkitekturen och gick vidare. Lite mat och lite glass klämde vi också in… Begav oss sen mot Colosseo och sen till utkiksplatsen som ligger mellan Circo Massimo och Piramide. Vi såg solnedgången och njöt av utsikten. Klockan blev 20.00 och middag stod på schemat. Det blev en favvo i repris. Tryffelpasta såklart & pizza! Fin kväll med andra ord.

Måndag och skola (igen). Nya elever till klassen så nu är vi ganska många igen. 14st. Tycker det är lite mycket men det ska nog gå bra ändå. Vi tog det lugnt under eftermiddagen. Käkade middag, drack lite drinkar och smaskade i oss glass!!!

Dessa dagarna har gått så fort men vi har gjort mycket och haft det roligt. Men nu är det dags att återgå till rutinerna. M&M har flugit hem och jag måste återgå till pluggandet (som inte blivit av under dessa dagarna). Är så tacksam över att jag har människor som bryr sig, flyger ner och vill se hur man lever här. Tack för att ni kom!

Denna veckan måste jag fokusera på skolan. Märker att det börjar bli lite svårare. Gäller att hänga med och även repetera hela tiden. Ska även blogga mer!!

Kramar -P

 

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>