Pompeji

AA34C248-8C59-4BC4-805A-FA83AE139509

 

991EC899-BE7E-4FD1-95F7-90F1A1AE74B2

 

75D6D3A5-ABDA-4B47-B4F5-1EEA7BE041D4

 

422D7038-F09D-4FAD-8FDB-1F679CDBA280

 

D9DC1D99-CA93-4B52-BA36-80789F77A781

 

 

Hej alla!!

Jag har blivit sjuk!! Typiskt att jag blir det nu. Jag har ont i halsen och när jag får det så får jag alltid ont i öronen också. Jag hostar var och varannan minut och då får jag ont i magen… Härligt… :-(

Utflykt – Pompeji

Igår, lördag, gick jag hemifrån kl. 07.15 och var på skolan vid samlingstiden, kl. 07.45. Klockan 08.00 gick bussen. Det blev en fika/toapaus mellan Rom och Pompeji. Resan dit gick bra, kändes drygt men klockan kvart över elva var vi framme! Det blev lite turistshopping och därefter lunch.

Lunchen var inte alls god. Man fick välja mellan olika rätter och jag tog pasta pomodoro. Smakade tyvärr inget… Till efterrätt blev det glass men den hade de också misslyckats med. Som sagt, bara för att man är i Italien så är maten inte god överallt.

Därefter mötte vi upp vår guide som skulle visa oss runt i Pompeji. Hon var duktig och hon pratade långsamt och tydligt och det gjorde att jag förstod en hel del, även om hon bara pratade italienska. Så jag har förstått att jag börjar lära mig språket, mer och mer för varje dag. Häftig känsla i den utgrävda staden, Pompeji. Så mycket som är bevarat. Tycker det är väldigt intressant att se hur de levde för mer än 2000 år sedan. Tänk att jag fått se det med egna ögon och inte bara bläddrat fram det i en bok. Mycket bra aktivitet och glad att jag hängde med. Dock var det otroligt varmt. Nästan för varmt för just denna aktivitet, ca 37 grader varmt!! Kl. 17.00 så rullade bussen tillbaka till Rom igen. Väl tillbaka så gick jag, Chie och Andreia och käkade middag. Jag åt tryffelpasta och den var så gooood! De andra åt sallader och fisk.

När jag kom hem så var jag så trött att jag somnade i sängen med skorna på.

Idag så är jag en sjukling. Jag är förkyld. Inte roligt… Kände det igår att det blev sämre och sämre. Så idag bestämde jag mig för att kurera mig själv. Därför har jag inte lämnat min säng idag. Tråkigt men det är bättre att jag tar hand om mig och blir frisk. Chie köpte massvis med mediciner till mig så förhoppningsvis bli jag frisk snart. Inte kul att näsan rinner hela tiden eller att jag hostar oavbrutet.

Idag bjöd familjen på lunch.  Det blev massor med varma grönsaker. Det var faktiskt godare än vad det såg ut. Kommer inte bli något mer spännande idag.

Hoppas jag känner mig bättre imorgon då en ny spännande vecka tar sin början!

Trevlig kväll!

Kram, -P

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>