Härlig kväll

E1423CBB-5DC8-4780-ACF5-286C8F12D894

 

338E6204-EF15-4705-9175-871A880AE524

 

1CB7F4EA-6FA0-4022-A064-859F1B6C5EAE

 

82480DF9-D243-4EE5-A80D-A5262DF0F266

Hej!

Har kommit in i en liten svacka… tror det har att göra med att fått en ny klass. Jag känner också så här, att nu har det ändå snart gått tre veckor och jag borde börja förstå lite mer av det italienska språket … men nä… jag gör inte det.

Igår var ingen bar dag. Var ledsen och besviken på mig själv. När skolan hade slutat så åkte jag hem direkt. Lekte med den yngsta tjejen här hemma i familjen. Därefter tittade på på film och pluggade!

På kvällen åkte jag tillbaka till skolan för att det var dags för aperotivo. Ett stort gäng begav sig mot restaurangen för att käka och ha det trevligt! Det gjorde mig på bättre humör. Träffade nya trevliga människor som jag pratade med. Åt och drack gott.

Idag så har skolan gått sådär… Känner mig besviken när jag inte kan eller förstår. Jag sa till min lärare att jag tycker det är svårt. Hon nickade och sa, ”det är det, det är svårt” Hon frågade; hur länge har du pluggat engelska?Jag sa; sen jag var 10 år.

Just det, sa hon. Det tar tid att lära sig ett nytt språk. Du måste ge det tid! Men du måste också våga prata lite, ställa frågor och säga ifrån när du inte förstår. Hon har ju rätt. Såklart!

Det regnar här i Rom! Konstigt men så skönt om jag får säga så. Men fortfarande för varmt. Galet!

Ikväll så var jag på vinkurs på skolan. Därefter drog jag, Chie och Masashi  till Brian & Felix studentlägenhet. Där skulle vi käka och dricka lite gott och efter ett tag kom det fler och fler från Dilit, min skola. Faktiskt trevligt och roligt! Pratade så mycket så nu har jag tappat rösten. Men det är ett gott betyg iallafall.

Xoxo

-P

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>