Il Fratelli

340978AD-327F-4EE7-B6E5-6FB3F5AAFB26

 

A57A3B88-16C6-4BD2-A5BF-CD8E39C8E43E

 

E4AA6B2B-CA05-401C-848D-FA8B6F7E679C

 

3819A213-DEE1-4E19-962E-16DA07D6FC71

 

Godmorgon!

Tänk att det är helg igen, helt galet! Denna vecka har gått sjukt snabbt…

Igår morse blev det lite stressigt och det var på håret att jag kom i tid till skolan idag. Att åka tunnelbanan i Rom, halv åtta på morgonen (alltså, mitt i morgonrusning) det tär på krafterna! Tågen är så proppfulla att man inte får plats utan jag får vänta ett par, tre tåg innan jag kan hoppa på. Jag har lärt mig att inte bli stressad av det, det är bara att vänja sig, jag är i Italien nu och italienarna kommer aldrig i tid, jag känner att det smittat av sig på mig…

Eftersom några av mina kursare ska sluta i skolan och åka hem i dag så hade vi en gemensam avskedsfika i skolans café. Väldigt tråkigt när ens klasskamrater ska åka, men det var trevligt att fira av dem.

Efter skoldagens slut begav jag mig hemåt för att vila någon timme. Det behövs faktiskt. Jag tror inte ni förstår hur tröttsam värmen är!! Det är mer än trettio grader varmt och stekande sol, hela tiden, dag efter dag … Värmen är såå klibbig, jag känner mig aldrig fräsch…. missförstå mig inte nu – jag vill inte klaga, jag älskar sol och värme, men då vill jag helst var på stranden inte i en storstad. Men det kommer att bli lite friskare i luften när vi nu kommer in i september, oktober (säger de som vet …). Efter att jag vilat mig så pluggade jag och läste på några extra italienska glosor så att jag utökar mitt ordförråd.

På kvällen, vid 18-tiden, mötte jag upp några vänner från klassen vid Termeni. Några hade dragit ihop till en avskedsfest för de som skulle åka hem. Först var vi på en bar och testade olika italienska drinkar, därefter var vi på bästa restaurangen hittills, I Fratelle. Wow vilka goda pizzor och vilket gott vin!

Kvällen var så trevlig!!! Tog tunnelbanan hem kl. 23.30

Måste säga att det var en väldigt bra fredag…

-P

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>